+38(067)613-55-66 Київ, проспект Степана Бандери, 30, офіс 450

Що заливати в бачок омивача? Рейтинг зимових омивачів


Лобове скло автомобіля – від його прозорості і якості залежить безпека руху водія і пасажирів.
Важливо щоб в будь-який момент користування автомобілем, воно було завжди чистим і передавало вам достовірну інформацію про ситуацію на дорозі. В іншому випадку при нехтуванні цього правила ви ризикуєте потрапити в дорожньо транспортну пригоду або як мінімум пошкодити автомобіль при русі по поганій дорозі, що само по собі є неприємною подією.
Сьогодні всі без винятку автомобілі обладнуються омивачами лобового скла, а позашляховики і універсали в своєму арсеналі також мають омивач заднього скла. Опціонально, безліч автомобілів можуть бути доукомплектовані омивачами фар. При правильно підібраній омиваючій рідині (незамерзайці), даний пристрій дозволяє швидко прибрати бруд з лобового скла, адже в зимовий і осінній час водієві все частіше доводиться включати двірники через не дуже сприятливих погодних умов для водіння автомобіля. Саме тому, питання, пов’язане з покупкою підходящої омиває рідини, та ще напередодні осінньо – зимового періоду, стає більш актуальним, в подобової прогресії.
Що таке омиваюча рідина (незамерзайка) – це рідина для омивання скла автомобіля від дорожнього бруду, взимку, проте в складі зимового омивача наявні компоненти на які варто звернути увагу через їх особливостей, що грає важливу роль.

Майже всі зимові рідини склоомивача складаються з двох основних частин:

● спиртової основи – перешкоджає замерзанню, розчиняє нафтові відкладення (маслянисті, бензинові розводи);
● ПАР (поверхнево-активні речовини) – видаляють жирові і органічні забруднення.

Тут важливо звернути увагу на спиртову основу, яка може бути трьох типів:

● Етиловий (харчової) спирт – стійкий до морозів, відносно безпечний для організму; але доріг через наявність акцизних зборів (використовується у виробництві алкогольних напоїв) – в результаті практично не використовується в складі рідини склоомивача.
● Метиловий спирт (метанол) – найбільш стійкий до морозів, коштує недорого, навіть має деякі миючі здатності. Але в той же час метанол – досить сильна отрута, яка впливає на печінку і очні нерви людини: потрапляння 30-50 мл всередину організму тягне за собою сильне харчове отруєння або навіть летальний результат; менша доза може привести до подразнення очей і пошкодження зору.
● Ізопропіловий спирт (ізопропіл) – «найближчий родич» ацетону, виділяється неприємним запахом, через що подібні зимові омивачі мають сильно виражений запах лимона або яблука (оскільки мають тонізуючу впливом на організм і найкраще перебивають запах ацетону). Крім того, ізопропіл найменш стійкий до морозів з усіх трьох спиртів: для гарної стійкості до сильних морозів (до – 25-30 градусів) доводиться використовувати багато спирту – до 50% від загального обсягу готової рідини склоомивача.
Важливо знати: ізопропіловий спирт (як ацетон) може пошкодити пластикові та гумові деталі автомобіля: ущільнювачі стекол, гумку «двірника», корпус передньої фари (за наявності омивача фар). Щоб прибрати цей фактор ризику, доводиться використовувати спеціальні розчинники і нейтралізатори.
На виході, формула зимової рідини склоомивача на базі ізопропілу виходить аж надто складною і дорогою: багато спиртової основи + ПАР + аромати + нейтралізатори …
Деякі компанії намагаються заощадити і знижують добавки певних речовин, через що страждає підсумковий продукт: є неприємний запах, небезпека для пластику. При цьому не можна сказати, що ізопропіл помітно безпечніше метанолу.
Наприклад, гранично допустима концентрація ізопропілу в повітрі до появи неприємних відчуттів становить 10 мг / 1 куб. м повітря; для етанолу цей показник дорівнює 5 мг / 1 куб. м повітря – тобто різниця всього в 2 рази.
Тому не варто боятися метанолу, як вогню: якщо його використовувати за призначенням – для миття скла, то він буде безпечніше складів на основі ізопропілового спирту. Які, до речі, виявляються дорожчими і тому (в гонитві за економією і вигодою), деякі виробники намагаються заощадити на виробництві з наслідками, розглянутими вище.
У даній публікації, ми виділили переваги і недоліки зимових омивача найпоширеніших брендів, таких як: Liqui Moly, SONAX, Sheron і д.р., і на підставі експертних думок і думок автолюбителів відібрали кращі з них.

1.Зимовий омивач скла Turtle Wax Winter Screen Wash -20 ° C

Tartle омыватель - оренда і прокат авто в Киеве
Омивач скла виробництва Turtle Wax це ефективний засіб, який запобігає замерзанню вікон автомобіля. Такий засіб має в своєму складі спеціальний набір присадок, які володіють згладжуючими і очисними властивостями. Омивач Turtle Wax зимовий відмінно допомагає зняти з лобового скла авто сніг, бруд, солі і сліди від мастил.
Плюси:
+ Слабо відчутний запах карамелі.
+ Добре очищає поверхню скла
+ Ціна – якість.
+ Готова до використання рідина
+ Справляється навіть з льодом на склі.
Мінуси:
Відсутні

2.Зимовий концентрат SONAX Antifrost and Klarsicht -70 ° С (332505)

Sonax омыватель - оренда і прокат авто в Киеве
Зимовий концентрат омивача з запахом цитруса для скляних поверхонь та фар. Фасовка на 5 л, дозволяє отримати готової рідини омивача скла об’ємом до 15 літрів, в залежності від температури повітря. Варто відзначити, що концентрати SONAX для скла не містять шкідливих хімічних речовин і при їх використанні у вас не буде присутній неприємний отруйний запах в салоні автомобіля. Крім цього, SONAX-концентрат запобігає появі подряпин і не пошкоджує поверхню лобового скла і лакофарбового пкриття автомобіля, на яке він може потрапляти з форсунок омивача. Володіє захисними властивостями. Видаляє зі скла жир та бруд.

Плюси:
+ Прийнятний запах.
+ Можливість розбавити дистильованою водою до потрібної температури замерзання.
+ Добре счищает бруд, і полій
мінуси:
-Ціна.

3.Liqui Moly Scheiben-Frostschutz концентрат -80C

LiquiMoly омыватель - оренда і прокат авто в Киеве

Продукція, що виготовляється за німецькою технологією. Дана рідина добре справляється з очищенням як вітрового скла, так і фар. Практично не залишає розводів і марких слідів після використання. Зроблена на базі ізопропілового спирту, ПАР і спеціальних присадок. Виробник запевняє, що ця рідина зберігає поверхні головної оптики авто від зносу і розтріскування.

Плюси:
+ Не залишає розводів.
+ Можна розбавити дистильованою водою, що до потрібної температури.
+ Дуже добре справляється з забрудненнями лобового скла.

Мінуси:
– При сильних морозах, концентрат, розведений згідно таблиці, до -30 градусів, густіє ..
– Має досить високий рівень підробки.
– Ціна.

4.Зимовий омивач скла Sheron -22 ° C (8594007990133)

Sheron омыватель - оренда і прокат авто в Киеве

Зимовий омивач який відмінно справляється з усіма типовими для зими забрудненнями і не спотворює зображення після використання. Стійкий до замерзання до температури -22 ° C, нейтральний до пластикових і гумових деталей автомобіля а також нешкідливий для лакофарбового покриття автомобіля.
Плюси:
+ Мінімально відчутний запах.
+ Ціна – якість.
+ Готова до використання суміш.
Мінуси:
– нижче 20С перетворюється в кисіль ..

5.Ditol -25C

Ditol омыватель - оренда і прокат авто в Киеве

Ditol -25C Готова рідина для використання в системах омивача автомобіля, в період низьких температур. Призначена для ефективного очищення скла і фар головного світла від снігу, дорожніх реагентів, солі, сажі, бруду і безлічі інших забруднень. завдяки спеціальним активним миючих речовин, знижує тертя двірників об лобове скло і гарантує їх плавне ковзання, зменшуючи знос Також, засіб Ditol -25C не взаємодіє з ущільнювачами лобового скла що запобігає їх розтріскуванню.

плюси:
+ Ціна
+ Створює слизьку плівку для двірників (за рахунок додавання парафіну)
мінуси:
– відчутний запах.
– при -20 замерзає, і перетворюється в кисіль.

Сподіваємося наш рейтинг допоможе вам визначитися з вибором зимової рідини омивача для вашого автомобіля, оскільки рішення що буде залито в бачок омиваючої рідини, приймаєте виключно ви. Остерігайтесь підробок і будьте здорові.

Коментарі (Коментарів немає)