+38(067)613-55-66 Київ, проспект Степана Бандери, 30, офіс 450

Що потрібно перевіряти в орендованому автомобілі перед поїздкою?

Перед початком експлуатації автомобіля рекомендується перевірити:

1. Гальмівну систему.
2. Перевірка коліс.
3. Технічні рідини.
4. Світло фар.
5. Цілісність лакофарбового покриття та лобового скла.

Якщо ви плануєте відпустку, подорож, відрядження або просто довгу поїздку, важливо бути впевненим, що автомобіль не підведе в дорозі. Особливо з огляду на те, що в дорозі може статися все, що завгодно. Важливо мінімізувати ризики. Розповідаємо, з чого розпочати перевірку машини перед поїздкою і про що ні в якому разі не можна забувати.

Гальмівна система

Це найважливіший критерій безпеки у дорозі. Саме несправність гальмівної системи – одна із найпоширеніших причин аварій. Потрібно проконтролювати ступінь зносу колодок та стан амортизаторів. Це безпосередньо впливає на керованість та безпеку за кермом. Рекомендується змінити гальмівні колодки, якщо вони зношені на 50%. А особливо якщо ви плануєте їхати гірською місцевістю.

Перевірка коліс

Обов’язково перевірте тиск у шинах та їх стан загалом. Також рекомендується проконтролювати балансування. У середньому її потрібно робити кожні 10 тисяч кілометрів, інакше це призводить до зносу ходового автомобіля та підвищеної витрати палива. Неправильний тиск тягне за собою той самий наслідок, а крім того – позначається на керованості машиною. Щодо стану протектора, не варто вирушати в далеку дорогу, якщо глибина протектора – менше 3 мм.

Технічні рідини

Сюди відносяться всі технічні рідини – охолодна, гальмівна, моторна олія та рідина гідропідсилювача керма. Приділіть окрему увагу якості масла для автоматичної коробки, тому що в основному вони досить вимогливі і чутливі. Якщо ви не пам’ятаєте, коли була остання заміна, або стан масла залишає бажати кращого, має сенс його замінити, щоб посеред дороги коробка не зламалася. Тим більше, її ремонт досить довгий та витратний.

Що потрібно перевіряти в орендованому автомобілі перед поїздкою?

Світло фар

Це теж потрібно обов’язково перевірити, незалежно від того, куди ви їдете. Все одно вам, напевно, доведеться їздити в темний час доби, і дуже важливо, щоб дорога була добре освітлена. Крім того, збитий кут світла призводить до того, що ви зліпите водіїв на зустрічній смузі.

Цілісність лакофарбового покриття та скла

Візуально огляньте автомобіль на наявність потертостей, відколів на стеклах або фарбі, подряпин. Крила і двері найчастіше страждають від гострих гілок кущів при русі вузькими дачними переїздами або лісовими дорогами, тому там можуть зустрічатися не глибокі подряпини. На капоті і передньому бампері зазвичай залишають мітки щебінь або каміння, що летять з-під коліс зустрічних або попутних автомобілів. За наявності сколів на лобовому склі його бажано замінити на нове, оскільки в самий несприятливий момент скол може утворити тріщину та в залежності від місця утворення погіршити огляд водія.

Коментарі (Коментарів немає)